18 de marzo de 2009

Accions





























































Grup A
Laura Yarza
Gemma Sastre
Laura Bielma
Barbara Doménech
Marta Alvarez
Jenifer Ortiz

Grup B
Sandra
Mireia Eros
Blanca Rivera
Ingrid Llop
Lorena Nova
Judit Delgaso











  • El treball que haureu de presentar serà un fotomuntatge de TOTES les accions, acompanyat del llistat de materials i els pressupostos.





  • La proposta s'ha de defensar desde el punt de vista d'espai. Pel que cal que sigueu conscients de quina manera i com considereu que treballeu l'espai.





  • Cal que el producte/accions finals estiguin compartides pels dos grups classe, que per tant és molt important la comunicació i el debat (no volem que siguin dues linies de treball separades, sinó la millora i ampliació de les accions amb la participació dels dos grups -A i B-)

30 comentarios:

  1. Grup de Marta, Barbara, Jeny i Laura:

    Hem pensat, per promocionar la nostra exposició i fer que el públic sigui també part d'aquesta, fer fotografies a gent (familia, coneguts, gent que et trobis pel carrer, etc) amb algun detall blau, ja sigui el famós gomet blau o algun mocador.
    Les fotografies es faran abans, durant i, fins i tot, després de l'expo i es recolliran totes en un blog, que més endavant donarem el nom. A l'expo es mostraran totes mitjançant un projector.

    Avís! Abans de l'obra no es podrà dir que és per a l'exposició. A la persona que se li faci una fotografia se li entregarà una targeta on posi el nom del blog i allà imformarem quan sigui l'hora de la data i l'hora de la inauguració i la duració de l'expo.

    Esperem que us agradi la idea i que ajudeu a realitazr-la

    Bona tarda!

    ResponderEliminar
  2. Aquesta proposta té una retirada als Free Hugs

    http://www.youtube.com/watch?v=9RGJ-f0zN_c


    O sigui, que a les fotos poden sortir gent sola, en grup o acompanyats per nosaltres

    Laura

    ResponderEliminar
  3. Gemma y Laura como interesadas en el baile.
    Pensando sobre el espiritu de Artelia que se ha ido definiendo a lo largo de las clases, si creo que la interrelación con el espectador deba estar presente. Igual el conocer la popuesta de Brecht del teatro didáctico, os puede ayudar a trabajarla sin destruir vuestra propuesta inicial.
    Un saludo, Paulas*

    ResponderEliminar
  4. Ja hi ha blog per les fotografies!
    artelia-artelia.blogspot.com

    Si voleu començar a enviar fotografies de gent amb gomets blaus, les podeu enviar a artelia2009@hotmail.es

    Laura Bielma

    ResponderEliminar
  5. Fantástico el desarrollo de la idea que estáis llevando a cabo LauraJeniBárbaraMarta.

    ¿Hay normas de composición de las fotos?, ¿foto del rostro?, ¿de un cuarto de la persona? ¿o cada fotograf@ como quiera?
    Pensad en la linealidad que dará al trabajo la proyección de las imagenes y si os interesa que sean diferentes composicciones o todas "iguales".

    ¿Quienes serán fotograf@s?, ¿Puede sacar fotografias también mi madre?, ¿El requesito es que haya un gomet blau o también los pañuelos que decíais al principio?, ¿qué significado tienen los pañuelos?
    Son muchas preguntas pero de respuesta rápida...ánimo que tiene muy buena pinta.

    ResponderEliminar
  6. No hay normas de composición. Como he dicho antes, pueden ser fotografias de grupo, individual, autorretrato... y eso siempre hace variar la composicion, por lo tanto no sera un requisito.
    Todo el mundo puede participar en este proyecto. Cuando tengamos el blog preparado explicaremos que nos pueden enviar fotografias todo el mundo siempre y cuando el/los fotografiado/s lleven un gomet azul.
    Lo del pañuelo surgio por si alguien no quisiera engancharse un gomet en la piel (alergia en la piel, molestia, asco, lo que sea) para que, por lo menos, tuviera la referencia del color, pero quizas sea demasiado fuera de lugar.

    Por economia no saldria muy caro. Solo comprar gomets redondos y azules. Estuvimos mirando precios en la pagina web del abacus, pero no nos quedo muy claro como era el formato, asi que habra que ir in situ. Si a alguien le va bien mirar precios que nos lo diga, por favor!

    ResponderEliminar
  7. Nosaltres em creat diferents idees per dur a terme una cada setmana. Inicialment comencem desenvolupant idees i després escullirem la que més ens agradi a tots i la que estigui també amb el presupost i aquestes coses..:)

    - Habiem pensat de comprar globos blaus( i a poder ser omplirlos de "helio") posant-hi un paper agafat amb un cordó que poses Artelia.Aquests globos repartir-los per tot l'institut.

    - Una altres idea era posar cercles al terra, aquest es podria dur a terme tant dins de l'institut com a les afores del centre cultural, també fent de recorregut.

    - Una de les idees perquè hi participi tothom és comprar piloter blaves i pintar-hi el nom d'Artelia. En principi aquestes pilotes han de correr per mans de tots els companys de l'institut. Ja que un dels principis d'Artelia és el de joc.

    - Per a l'exposició habiem pensat fer semicercles blaus de paper amb un número i una paraula a mitges( o similar ) i els poseidors d'aquest paper haurien de buscar la parella, buscant-la pel recinte de l'exposició que és més tancat que no pas per tot l'institut, que seria més difícil de dur-se a terme.

    - Posar posits si trobesim posits rodons o blaus i sinó amb imperdibles posant, Jo sóc Artelia o alguna oració semblant, perquè TOTHOM es pugui identificar amb Artelia.

    - Una altre proposta es pintar, a aquell que vulgui, una A en blau a la cara. Com el dia dels gomets blaus però canviant la cosa.

    -També haviem pensat en fer una acció del nostre grup fent-nos fotos totes de blau i creant una imatge, que també podriem utilitzar per un día a l'escola, es a dir, que un día podriem anar vestides de blau( vestides vull dir amb TOT el que acosumem a portar en blau) i posar-nos a la porta i per l'institut, que la gent es pregunti perquè aquestes boges van de blau?

    - Una idea similar és la de correr la veu de que s'ha de portar alguna cosa blava una samarreta a poder ser, en un dia determinat. I fer una fotografia al pati de tot l'institut. I aquestes imatges podrien anar corrent perls fotologs i facebook de tots els companys.

    - I per últim, també habiem pensat en posar un paper blanc, com el dia de sant jordi de l'any passat en algunes de les sales, i posar-hi pintura blava, així tots podrien possar la seva má blava en aquell paper significatiu d'artelia.

    Accions de: Sandra Medina, Mireia Heras, Judit Delgado, Blanca, Lorena Nova i Íngrid Llop.

    Íngrid Llop en nom del grup d'accions del B.

    ResponderEliminar
  8. joan:

    Caldria reflexionar sobre el concepte d'espai. Totes les accions que s'han plantejat fins ara són només una part, queda encara la conquesta de l'espai. Esteu en totes a mitja feina, doncs cal que qualsevol de les propostes lúdiques sigui una excusa per treballar temes el que us demanem en aquest projecte.

    Evidentment que si voleu fer alguna cosa "perquè sí" a nosaltres no ens importa, encantats us l'acceptarem i ajudarem a definir-la, però almenys heu de presentar alguna proposta que tingui relació amb l'enunciat.

    ResponderEliminar
  9. Maria:
    Com diu Joan,cal que relacioneu aquestes accions amb el que són intervéncions espaials. Que implica que la gent dugui globus blaus? Per exemple. Que en faran dels globus? Crearàn un espai on al agrupar-se es determini un "lloc-artelia"? (només és un supòsit) Aquesta mena de reflexions les haurieu d'anar fent sobre les diverses accions.
    Ens veiem dilluns, i ho acabem de parlar.

    ResponderEliminar
  10. Els dies per fer les accions quin seran?
    Es per començar a anar distribuint les que farem definitivament i les que hagim de comprar coses per tenir-ho tot enllestit.



    Íngrid Llop

    ResponderEliminar
  11. Quina és la vostre proposta? Una activitat per setmana fins a finals de curs? Una activitat cada quinze dies? Els dilluns? Els divendres? Estaria bé que la resta dels grups opinessin sobre aquesta qüestió.
    El que estaria bé si que és crear una pauta perquè el públic ja tingui en compte que es fa algo el dia "x" encara que no sapiguen si realment serà així o no, ni que es farà. Sino que ho entenguin com una "rutina", com algo quotidià determinat dia de la setmana.

    ResponderEliminar
  12. Ingrid, perquè no feu com un calendari dels dies X que fareu les accions?? O seràn per sorpresa?..

    ResponderEliminar
  13. El que proposem la Laura i jo és sortir de les arts plàstiques i expresar-nos a través de les altres arts com la dansa i el teatre que en el batxillerat artístic queden en l'oblit.
    Tots els que féssim el ball aniriem amb la samarreta blava amb el logo d'Artèlia, les mans pintades de blau i un nas de pallasso, per donar sentit al color i a la idea de joc que ens vam plantejar.
    A partir del color i els gestos doanriem a coneixer que és Artèlia, i és per aixó que cada pas que realitzem te una significat (panjerem el pas a pas el dimarts o el dimecres com a molt tard).
    L'espai és el lloc que ocupa o pot ocupar una persona o una cosa. La nostre tasca és ocupar un lloc, per tan el modifiquem amb la nostre presència, amb els gestos i els nostres propis canvis de lloc i fins i tot del propi públic ja que no hauran d'estar asseguts si ells no ho volen. Amb la definició que hem extret no faria falta ni dir com intervenim en l'espai ja que l'espai som nosaltres.
    Amb el que hi ha dificultats és amb la part de teatre i és que el nom que ens has donat Paula no he trobat res. He buscat en altres companyies que interectuen amb el públic però no se com fer introduir el teatre així que he pensat més haviat amb donar nassos de pallasso i en voltar la plaça amb una cinta blava que aguantarà el propi públic deixant a gent fora i dintre de l'espai limitat. Aixó ho acabaré de confirmà quan ho parli amb la Laura juntament amb els preus.

    Laura Y. i Gemma

    ResponderEliminar
  14. GrupB podem introduir el ball een aquest calendari si us sembla bé, encara que ens pot portar molta feina fer tantes activitats. A mi les que m'han agradat més han estat lo de la roba i la pilota, però com correreu la veu?amb cartells o de classe en classe...? lo de les parelles per la expo és molt divertit però un cop trobis la teva parella que s'ha de fer? això ho trobo molt dificil ja que hi ha molta gent i pot ser encara més agobiant si has d'anar buscant.

    Gemma

    ResponderEliminar
  15. Els dies que farem les accions seran els dimarts durant totes les setmanes abans de l-exposiciço. Primer prepararem bé les accions que farem fins que acabem les classes i les que ens sobrim o com veiem farem les de les setmanes que no estarem aquí.

    Les accions que hem escullit finalment són:
    La dels globus, passar les pilotes, la de possar gomes als pasadisos i les de l´esmorzar.
    També volem possar cartells i informar als alumnes perquè un dia vinguem tots amb una samarreta blau o amb tot el que es pugui blau.


    Les accions pel dia de l´exposició us podrieu encarregar els del A.

    Encara que a la realitzaciço hi participarem TOTS.

    Les propostes que teniem per fer a l´exposiciço eren las de les parelles i la dels cercles al terra, que ara s´encarreguen els d´interior.

    Si voleu fer la de les parelles, endevant.



    Crec que no ens deixem res.
    Ens veiem.

    Íngrid Llop,Sandra Medina, Lorena Nova, Mireia Heras, Blanca , Judit Delgado.

    ResponderEliminar
  16. Intervenció en l'espai de cada una de les accions :

    - Globos: Els globos inflat amb heli es repariran o bé els possarem tots penjant amb un fil penjant i el logo d'Artèlia. D'aquesta manera els globos restaran al sostre i l'expressió de mirar les musaranyes serà mirar Artèlia. L'acció que fan els alumnes diariament de mirar al sostre es canviarà, per tant trencarà la monotonia.

    - Gomes i cercle en l'entrada o passadís: Posem una dificultat en una entrada d'accés a l'institut o també a l'exposició. D'aquesta manera trenquem la funció normal i compliquem la entrada per cridar l'atenció a l'espectador. I que es pregunti sobre quin significat té allò.

    - Pilotes: Donarem pilotes, unes 20 depenent del presupost, de una mida com a molt com una pilota de futbol. Tot això dependra dels diners que ens costin. Aquesta acció farem que es comuniquin les diferents classes i d'aquesta manera també trencarem amb la monotonia de l'espai, i per un moment farem que l'espai d'estudi també sigui de joc. Per altra banda, en aquesta acció també s'adonaran els professors de que hi han pilotes amb el nom d'Artèlia. Artèlia recorrerà l'institut mà per mà en forma de pilota, de joc en un l'espai educatiu i públic.

    - Esmorzar: D'aquesta manera treballarem l'espai, perquè en un espai que normalment és de pas es convertirà en un espai compartit per tots, modificant el sentit que té normalment aquest espai. De la mateixa manera s'implica l'espectador a la nostra acció.

    - Artèlia en el Messenger: En aquesta acció treballem l'espai virtual. Una de les accions que ens podem trobar normalment a internet. Les típiques cadenes per possar coses al nick o bé per e-mail.


    Íngrid L.

    ResponderEliminar
  17. Molt bé aquestes reflexions, al final els heu trobat el sentit!!!
    La unica acció que em sembla una mica complicada és la de les gomes, per cert recordeu fer els fotomuntatges pel dilluns, alhora de presentar (encara que millor que els penjeu abans aquí perquè els vegin els demés).

    ResponderEliminar
  18. Si, Ingrid, a mi lu de les gomes... a l'escola encara perque tots són nens i nenes , però pensa que a l'exposició hi poden venir gent gran..

    ResponderEliminar
  19. Ja si a mi aquesta proposta no em semblava del tot encertada perquè pot ser complicada de montar i també tenim aquest problema que la gent gran o amb problemes d'altres tipus poden tenir dificultats.

    Potser podem aparcar aquesta idea o fer-la només a l'institut. Nose, com ho veieu?

    Íngrid

    ResponderEliminar
  20. Potser es treballa massa la part de l'institut i no tan la de fora d'aquest.I si es fes en un espai exterior deixant alhora espai també per la gent que no hi vulgui passar?

    Gemma

    ResponderEliminar
  21. molt be les accions pero realmente són accions per la intervencio dels alumnes del institut, pero la gent que podeu trobar al carrer? perque no penseu amb una accio on treballeu l'espai exterior, on feu arrivar a la gent que existeix artelia!
    veure estudiants i professors del institut amb gomets ja es casi "normal", que pasaria si fesiu el mateix per el carrer? com actuaria la gent?no cal que siguin gomets, penseu quina accio podeu fer al carrer. El grup del A han pensat la idea de fer un ball i com intervenen en l'espai.
    utilitzarieu un espai concret del exterior? quin? com ocuparieu aquell espai? teniu temps per crear una nova accio i reflexionar-la.

    ResponderEliminar
  22. Jo ja no se ni que he de fer.Vaig deixar la nostre proposta i com interveniem en l'espai, no tenim temps per pensar-ne una altre i exposar-la demà. Vaig dir d'introduir-ho en el calendari i tampoc heu dit res.

    Gemma

    ResponderEliminar
  23. hem semblen molt bé cadascuna de les intervencions que teniu pensades fer, la que veig una mica més fluixa potser és la de l'esmorzar, ja que crec que sería una mica pesada per a nosaltres i potser no sortiriá com desitjem, encara que si us agrada, us dono forces per seguir endevant. somii! ;)

    pepo_

    ResponderEliminar
  24. Gemma, vuestra propuesta está bien estructurada solo teneis que formalizar el como llevarla a cabo, por ejemplo:

    -Vias de comunicación del baile: donde "publicarlo" y como.
    -Personas que pueden participar
    -Día de la propuesta -que el otro grupo ha planteado los martes antes d la expo-
    -Recorrido
    -Duración
    -Preparación antes del baile? cómo transmitir ls pasos a los participantes, hacen faltan ensayos realmente? lo digo por la inversión de tiempo que implican


    Por cierto ¿porqué quereis delimitar el espacio de participantes-bailarines y participantes-espectadores? Esa parte no la he entendido, pero la podemos hablar mañana.

    ResponderEliminar
  25. Bárbara ha trobat un lloc on venen rotllos de gomets blaus per 3,45€. Anem apuntant els que gastem i al final els paguem entre tots?

    Ja hem començat a penjar fotografies al blog, si voleu penjar fotografies ens les envieu a artelia2009@hotmail.es.

    Es comença a veure molta gent amb el gomet blau per l'escola i alguns pel carrer, a veure si aconseguim que molta gent de Martorell el portin. I fins i tot fora d'aquí!


    Ja tenim plantejat com projectarem les fotografies. Aniren projectades al sostre i posarem un matalàs (d'aquells blaus del gimnàs) o una estora al terra amb coixins perquè la gent s'hi estiri i les miri. Encara no sabem del tot on per tal que la llum no sigui un problema.

    Si algú ens podria ajudar a escollir un...

    LauraMartaBarbaraJeni

    ResponderEliminar
  26. Jo us anava a dir (LauraMartaBarbaraJeni) al lloc on el Sergi va decidir posar-se per fer la musica... Sino... doncs, en alguna cantonada, fer com 4 parets on puguin entrar la gent...



    Despres, si esteu fent lu de les fotografies a la gent de dins i de fora l'escola.. Sou vosaltres les que haurieu de fer un cartell per penjar a l'entrada de l'institut on posi la web on les heu penjat, noo??

    Salutss, que dema no vinc jejeje

    ResponderEliminar
  27. Ja estem a la recta final de les propostes,
    pel que heu anat dien, podriem crear una altre
    encara que així ràpid i corrent és una mica complicat, però s'intentarà.

    Gemma, ja vem parlar que el ball el podeu introduir quan vulgueu, nosaltres farem les accions els dimarts, així que vosaltres mateixes.
    Com us vagi millor pel tema d'horaris i assignatures i tal..


    La última proposta que esteu dieny, de que va?

    Íngrid Llop

    ResponderEliminar
  28. gent vam parlar els de difusio amb vosaltres i vam dir de compartir el blog no se si us enrecordeu, voldirem penjar lo de la definicio d'Artelia pero que quedes al principi del blog quan l'obres aixi que si voleu penjar fotos el k haurieu de fer es editar un post on hi hagueu penjat fotos anteriorment, poseu la data a dalt i ja esta sino la informacio anira baixant a mesura que penjeu fotos i no es veure res u.u

    ResponderEliminar
  29. sandraaa!crecc que faree dibuixos sobre les nostres accions en comptes de fotomuntatgees pero nosee com es pugeen :S xdd
    mireia h

    ResponderEliminar
  30. sabeu quins dies exactes(número) es faran les accions?

    Laura Y i Gemma

    ResponderEliminar