17 de marzo de 2009

Intervenció exterior



















Els del grup A.











Grup A
Roberto Rodríguez
Laia Luna
Joaquín Romero
Janira Martínez
Maria Subi
Ariadna Caro

Grup B
Andrés Becerra
Rubén Sanz
(Pepo) Jose Maria Salines
Mireia
Alex Luzón

















  • El treball que haureu de presentar serà un fotomuntatge de l'aspecte final que pendrà l'espai intevingut, acompanyat del llistat de materials i els pressupostos.







  • La proposta s'ha de defensar desde el punt de vista d'espai. Pel que cal que sigueu conscients de quina manera i com considereu que treballeu l'espai.







  • Cal que el producte final estigui compartit pels dos grups classe, que per tant és molt important la comunicació i el debat (no volem que siguin dues linies de treball separades, sinó la millora i ampliació de les accions amb la participació dels dos grups -A interior i B exterior-)





























































Aqui teneis mi propuesta hablada en clase.
Estaria en el interior de la sala.


Se trata de colocar una "xarxa" entre el 2º piso y el 1º justamente en el gran espacio que hay, en la foto se puede ver perfectamente. Roberto ademas de esto, añadio , dijo de poner unas tiras hacia abajo, creo.
La "xarxa" podria ir asi , o mas curbada, con eso quiero decir que iria cojida desde arriva y por lo tanto no seria tan recta. Pero bueno , es para que os hagais una idea, mas o menos.

El Quim









En esta imagen, en el circulo azul podria estar el logotipo de Artelia, y dar a entender que el circulo azul es la imagen por asi decirlo de Artelia, por que en la plaza de delante, a modo de señalizacion, los circulos se iran haciendo mas grandes cuanto mas cerca esten de la puerta (en la imagen no se ve muy bien).



en los planos del centro cultural se puede ver como esta marcado el edificio con los circulos azules y a medida que se acercan a la puerta o a la entrada de la sala de exposiciones se agranda su tamaño.
seria una manera de aprovechar la idea del grupo que hacen intervenciones en el exterior de la clase A y crear un camino o dirigir de alguna forma a la gente que se acerque al centro cultural, ya que era lo que le falta a la idea anterior segun los comentarios q e leido.


Andres


































33 comentarios:

  1. Hola!!
    Per últim cop intentaré escriure la nostre proposta. Perquè no se com va aquest blog.

    Bé, nosaltres, els de 2nA hem pensat amb la proposta dels cercles blaus, pintar o projectar cercles al terra i a les parets interiors i exteriors. Així quan la gent vegi aquests cercles es preguntin que són i cap a on dirigeixen, i possiblement així, la gent els seguirà i els portarà cap a l'exposició.

    La idea de la taula blava que es troba al centre de la plaça possiblement no la fiquem, perquè en un principi haviem pensat de possar-hi menjars de color blau perquè la gent pugui menjar i així ells estan participant en la nostra obra. Però putse aquesta idea la fiquem dins de l'exposició.

    ResponderEliminar
  2. Laia, fantástica la iniciativa. Sobre la comida reflexionar sobre las posibilidades metafóricas que tiene para explotarlas al máximo y visualizarlas.
    Echar un ojo a este articulo que igual os puede ayudar
    http://www.elpais.com/articulo/arte/Comer/poder/elpepuculbab/20090307elpbabart_1/Tes

    Y presentar presupuesto y ficha técnica de forma de producción.

    ResponderEliminar
  3. sta guay la idea, pero no es poden posar aixi aleatoriament per tot arreu, sino la gent es perdrà, s'hauria d pensar una manera q la gent els relacioni directament amb la nostra expo, per atraure la gent, nose.. be, tampoc heu explicat com aniria i aixos, però en principi mola...

    Nosaltres tenim fets uns quants logos, quan poguem els penjarem per saber les vostres opinions i aixo..

    Muñoz!

    ResponderEliminar
  4. Joan:

    Fóra interessant intentar combinar els cercles blaus amb cercles que incorporen la imatge corporativa, no trobeu?

    És cert que si es col·loquen arreu no estan explicant res, i per altra banda, tampoc esteu complint els objectius que us demanem per a la unitat didàctica.

    Penseu-hi una mica, que ho teniu al punt gairebé!

    ResponderEliminar
  5. Doncs si, la idea es genial, tot martorell agometada!
    I com han dit, ha d'haber un sentit organitzatiu dels gomets gegants, una orientacio, per a que la gent no es perdi.

    ResponderEliminar
  6. weno el tema de la posicio del cuadres no se si entra en el nostre apartat pero yo ho poso per si de cas, yo el que havia pensate era k en lloc de posar els cuadres com en un museu normal ho posesim jugan una mica mes en el espai com posant un cap girat, un k estigui tort un al terra un altre al sostre, no se jugar amb ells i la seva posició, un k estigui penjat o simplement k estiguin tots apilonats en una paret poser d'aquesta manera es consegueix k la gent tingui molt més interès de veure totes les obres o totes les peces perque potser sera una manera molt més lleugera de mirarso o simplement divertit. tambe crec k podriem jugar amb el tem,a de les escultures de volum dels de primer com un altre element k interferis en el espai com per exemple com el joc de les obres k podrien reflectis aquella escultura pero weno aixo ho deixo a vosaltres per que opineu

    ResponderEliminar
  7. tinc un altre proposta, no se si us agradara pero per donar idees, tambe vindria a ser part del interior, de posar unes rodones blabes com penjades, o sino unes esferes blables jugan amb el tema de les bombolles o sino els mateixos globos que en lloc de estar enganxats en la xarxa com havien dit en la clase, en lloc de posar-los adalt enganxats, penjats amb l'ajuda de les serpentines o no, weno ja em direu algo

    ResponderEliminar
  8. A mi me mola esto pero estoy de acuerdo con la mayoria de vosotros que la cosa debe de estar organizada de la forma que queramos conducir nosotros al espectador y que este entienda por donde le queremos guiar ya que sino acabaran en el baño los pobres en vez de en la expo xDDDD

    Sandra S!!!

    ResponderEliminar
  9. Jo crec que el problema es solventaria si posesim unes fletxes blanques dins dels cercles blaus indicant la direcció de la sala, així no acabarien als banys. XD!

    Tmb tinc una proposta a fer (encara que no se exactament on col·locar-la, perque és la primera vegada que hi entro..)

    He pensat que dins la sala ja que tot anira en relació amb els cercles i el color blau... Crec que seria interesant que les senyals que sempre fan una important funció (les de sortida, les de emergéncia, et..)es transformesin i adoptesin una forma esferica i que es cambiesin els colors(el verd i blanc)per el blau i el blanc.

    Amb aquest cambi l'espectador també pot entrar a jugar amb nosaltres. (utilitzant els nous senyals creats per nosaltres).

    (crec que també es podria fer fora de la sala...)


    Maria Subi

    ResponderEliminar
  10. A mi m'agrada molt la idea que has tingut Maria! Penja fotos!!!

    ResponderEliminar
  11. anna:
    si penseu be on col·locar els cercles al terra i com, la utilització de la flexa dintre del cercle no sera necessari. Penseu amb l'espai, les dimensions, el recorregut que ha de fer l'espectador fins arrivar a la expo i també en el recorregut dintre la expo. si ompliu tot el centre cultutal de cercles sense cap sentit com s'ha comentat anteriorment pasara que es perdran i la funció que ha de fer els cercles no la fara.

    ResponderEliminar
  12. yo lo de las flechas lo veo complicado nose mola la idea pero personalmente prefiero cosas simples y contundentes porque si complicamos demasiado la cosa acabaremos hechos un lio :P

    por cierto hola Maria!!!! xDD

    ResponderEliminar
  13. iee!!
    Necesito la contraseña del blog !
    No me la se !! aaaaaaa !
    He montado un pequeño montage photoshop sobre la idea de colocar la "xarxa" y poner globos, pelotas, lo q sea. Pues todo tiene pros y contras.
    Y estoy deacuerdo con Sandra, cosas muy muy simples. Si lo hacemos muy "barroco" la gente acabara mareada.

    El Quim

    ResponderEliminar
  14. Em...
    acabo de subir una foto retocada con la idea de colgar las esferas azules en una "xarxa", y... no se donde leche esta.
    Pude que haya mas de un blog artelia con la misma contraseña ?

    El Quim

    ResponderEliminar
  15. Roberto me gusta lo de los círculos rojos colgados.Habla con el Alex Luzón tenia pensada una cosa que os puede interesar

    ResponderEliminar
  16. Si Quim hay otro Blog que era el que habiamos creado para difusion pero no te preocupes que ahora muevo la foto y le pongo en su sitio^^

    ResponderEliminar
  17. la idea de marcar la plaza de afuera con circulos es buena, pero necesita crear un recorrido o marcar el camino para la entrada y conectar el vestibulo con la sala de la exposicion.
    pensamos en poner un recorrido de circulos que van agrandando el tamaño a medida q se acercan a la aentrada. ya colgaremos alguna foto.

    andres, pepo, ruben s, etc.

    ResponderEliminar
  18. Andres!!
    La teva idea m'agrada molt, jo crec que tot el grup la compartim, ara nomes falta que diguin que estan d'acord.
    PEro.. al final quin logo farem servir? El del gomet blau o l'ultim que es va decir al final?..

    ResponderEliminar
  19. merci laia,
    pues no se quin logo faran servir, pero la imatge es mes que res per fer una idea de com situar el logo si ens deixesin penjar-lo allà.
    la idea a sigut una mica de tot el grup. encara fltan penjar algunes mes, perque totes son semblants.

    andres

    ResponderEliminar
  20. Doncs jo també estic d'acord en la teva idea Andrés.
    Pero no ens pasem possant gomets blaus per tot arreu que si no la gent estarà tipa al moment.
    Els hem de posar en llocs estratègics i que no perdin el seu sentit.
    La idea de les fletxes no es dolenta però em sembla una mica complicada.
    Només fareu això del gomets a l'exterior, i allò de la xarxa a l'interior?

    Per cert, la idea de la xarxa mola molt, però plena de globus no? :D


    Íngrid Llop

    ResponderEliminar
  21. ostia k pro no andres? con planos y todo xD me mola lo de que a medida que se van acercando a la puerta de lo del centro cultural se hacen mas grandes los circulos, es una manera de guiar a la gente segun la jerarquia me parece muy interesante :P

    ResponderEliminar
  22. Per una banda, la idea de rodejar o planificar un recorregut al voltant del centre cultural amb el gomet blau, identificació d'artelia, hem sembla bé, correcte, pero com s'ha comentat en un altre comentari anterior, ha de constar una certa coherència i a de marcar un camí o recorregut per tald e facilitar la funció de l'espectador.


    Per altra banda, la idea de la taula blava amb '' l'esmorzar'' no hem sembla molt bé, encara que és original, pero tenint en compte que l'entrega està al caure, penso que hauriem de fer i treballar les propostes més sencilles i les que siguin més eficaces.

    Pepo_

    ResponderEliminar
  23. un altra idea que plantejem a més de la dels gomets, és la de les siluetas. ES tracta de colocar-hi siluetas en punts estratègics també. Hem pensat en la faxada de la porta colocar-hi a banda i banda siluetas que com en el cas dels gomets, a mesura que es van apropan cap a la porta, en quest cas, la seva mida es redueix, encara que si no sembla bé podem fer al contrari, que augmentin. Aprofitant les siluetas, en algunes es podrien marcar amb les mans d'aquestes les indicacions, així ens estalviariem el ficar fletches, que sembla un recuurs molt utilitzat per altres àmbits.



    pepo_

    ResponderEliminar
  24. la imagen num5, en la que se visualiza uno de los laterales del centro, me parece muy interesante el colocar esos gomets ''gigantes'', eso llamara la atención y ara una llamada a la gente para seguir observando de que se trata ese hecho...

    pepo_

    ResponderEliminar
  25. anna:
    felicidades grupo de andres, pepo y compañia, bien la idea de relacionar el circulo mas grande a medida que nos acercamos a la puerta. intentar hacer alguna foto con mas zoom para que se vea un poco mas los cambios de tamaño, inentar justificar el porque de la colocacion de los circulos de esta manera y no de otra, porque colocais en esa pared del edificio y no otro, como estais utilizando y jugando con el espacio.
    me habias comentado que en el ascensor tambien querias intervenir hacer algun montaje para que se vea, pensar que la gente puede acceder a la exposicion por diferentes sitios (escalera o ascensor)veo que delante del ascensor habeis puesto un circulo mas grande, muy bien! dentro del ascensor habra algo?
    el logo de momento no se a decidio cual sera el definitivo lo k si esta claro que siguen por el camino del logo-gomet, estan haciendo cambios de tipografias, haber si lo suben al blog.
    pepo, si realmente quereis trabajar las siluetas pensar ya que tipo de silueta quereis poner, donde, como, con que material lo hareis, com intervenis en el espacio, etc... como tu as dixo que sea una idea sencilla y clara, pensar en los diferentes publicos que hay.pensar y hacerlo YA! asi podeis tener ideas y comentarios de vuestros compañeros.
    seguir asi!!

    ResponderEliminar
  26. La verdad es que la idea de marcar martorell de azul me encanta, pero la veo un poco dificil. no hay que pedir un permiso especial para modificar asi el espacio urbano??

    Lo podriamos hacer con pintura azul al agua o aeronfix... no se, pero algo que se pueda quitar facilmente.

    (Rut c.)

    ResponderEliminar
  27. Per que us donguin el permís us podeu dirigir al departament d'urbanisme, o si no parlar amb joventut o cultura (que estan al propi centre cultural) perque us tramitin aquest permís pero per aixó haureu de presentar-los el projecte de l'intervenció, lo bó és que ja el teniu fet!!!

    ResponderEliminar
  28. Roberto, el trabajar la disposición de los trabajos es importante y nadie lo está haciendo. Si te interesa el tema, relacionalo con las dinámicas de relaciones que se establecen normalmente en las exposicciones de arte, es decir con el espacio expositivo

    ResponderEliminar
  29. Hay que pedir el permiso con mucho tiempo de antelación?

    Cuando los de este grupo tengais el proyecto del exterior mas o menos planteado lo podemos llevar al centro cultural para que nos den el permiso pronto, o negociar con mas tiempo si pusieran algun problema...


    (Rut.c)

    ResponderEliminar
  30. la cosa era hacer los circulos con "aeronfix" que es barato y sencillo de poner quitar, cosa importante ya que nos dijeron que plantearamos el trabajo lo mas barato posible.
    lo que me quedan algunas dudas es si la intervencion esta de la plaza del centro cultural tiene que durar todo el tiempo q esta la expo o solo es para el dia inagural, porque no creo q sea muy possible dejar esa parte de martorell con los gumets gigantes azules y por otro lado no se si aguantara bien el paso del tiempo, y para dar asco durante unos 10 dias mas o menos no creo conveniente dejar los gumets.

    andres

    ResponderEliminar
  31. "paulas" el treballar la disposicio de l'espai expositiu ,no entenc ben be el k vols dir amb aixo, un altre cosa, el tema de la disposicio del quadres o de les obres (k ,avui a clase ha quedat aixi com molt a l'aire) volia donar-li la justificacio akesta jde k volem k no sigui el tipic museu aburrit (sino t'interesa res del k veus) i k al menys sigui mes lleuger en lo de mirar els quadres, havia pensat k per donar una justificacio mes com de espai:
    es posen d'aquesta manera perque es l'espai d'artelia i artelia es l'esapi on estan les nostres creacions i les nostres creacions nosaltres les posem on volem, com .si .volem posar un quadre ques estigui en una finestra o un altre que stigui a la part de sota d una taula, no se, pero k aixo a mes de trencar mb el tema de "tipic museu" es el "museu artelia" o el "mon artelia"
    Weno ja em direu algo si us agrada ^^

    ResponderEliminar
  32. Al grup d'Andres, Pepo, Rubén... Si voleu presentar la proposta de les siluetes, al menys feu dos fotomuntatges on es vegin aquestes siluetes, convinades amb els "macrogomets". D'aquesta manera podrem valorar si són o no necessaries, i si realment aporten més claredat o confonen.
    Vinga nois que ja queda poc!

    ResponderEliminar
  33. Una altrede les obcions que aviem pensat era x si no quedava prou cla amb els gomets, cercles blaus grans, aixó podia representar un problema alhora d'indicar el lloc, ja que si que indica un recorregut, pe´rò no et deixa clara la direcció en què hauries d'anar.
    En aquesta cas la cosa era, dins els cercles blaus ditribuits posar fletxes blanques dins per direccionar a la gent.



    Mireia T.

    ResponderEliminar