______________________________________
Grup A
Sergi Garcia
Marcos Rosado
Aniol
______________________________________
Intervención interior, iluminación.
Decidimos trabajar la iluminación en el espacio interior (sala de la exposición) para unificar los elementos de la exposición que se encuentran en el espacio interior.
Hemos tenido en cuenta los diferentes grupos que trabajan en el espacio interior y por tanto deberemos adaptar nuestra propuesta a su trabajo, es decir, depende de cómo estén situados los elementos del interior en la sala tendremos que adaptar la iluminación, por lo tanto hasta que la exposición no esté situada nosotros no podremos empezar a trabajar en la iluminación.
Nosotros creemos que el color azul para la iluminación de la sala seria idóneo para la exposición, puesto que el color azul es el color con el que se representa el icono de ARTELIA, pero no hemos descartado la posibilidad de tener un tipo de iluminación normal, ya que la iluminación azul sobre las obras podría alterar el valor de éstas. Hemos visto la posibilidad de iluminar cada obra con luz cenital propia sin alteración en el color.
En realidad es difícil notar la diferencia, en cuanto a iluminación, con lámparas azules respecto a las blancas. Podría decirse que las azules tienen como ventaja que iluminan la zona de penumbra progresivamente. Sin embargo, a igualdad de potencia tanto unas como otras tienen igual intensidad.
Podemos utilizar 3 tipos de iluminación:
- La iluminación azul, que se llevaría acabo de día ya que la luz que utilizaríamos seria la luz natural a través de los ventanales. Este tipo de iluminación serviría para darle a toda sala un tipo de luz constante y continua, en toda la sala que represente ATELIA.
- La iluminación azul, que en éste caso sería artificial y solo se utilizaría cuando no hubiese luz o la luz sea tan pobre para que las obras de la exposición no se puedan ver. Podría combinarse con la iluminación interior en algunos casos.
- La iluminación artificial blanca, que sería otra opción la cual enfocaría las diferentes obras para poder presenciarlas mejor i con más detalle.
Materiales:
Pensamos que lo mejor para la luz de color azul artificial seria acetato de este color, ya que queremos que el tipo de material escogido no tenga un coste económico muy elevado. Para cubrir los ventanales utilizaríamos papel pinocho de color azul ya que el espacio seria mucho más grande que en el caso anterior, y la luz de menos intensidad.
GrupA
José Maria Rodríguez Fernández
Dani Linares
___________________________
- Tenir en compte les relacions que s'estableixen en l'interior de la vostre expo, entre ¿els espectadors? i els vostres treballs. Quin concepte voleu trencar?, Que implica la vostra manera d'exposar? sigueu conscients de quina manera i com considereu que treballeu l'espai.
- Llistat de materials i els pressupostos minims.
- Cal que vostre producció final estigui compartide pels dos grups classe, per tant és molt important la comunicació i el debat (no volem que siguin dues linies de treball separades, sinó la millora i ampliació de les accions amb la participació dels dos grups)
Grup A
Ana Gonzalez Blaya
Rut Carballa Alarcón
INTERVENCIÓ ACUSTICA
ResponderEliminar(Aniol Bestit, Sergi Garcia, Marco Rosado)
-Ambientació de l'espai interior de l'exposició mitjançant senyals acústiques i efectes sonors intentant transmetre els valors d'Artèlia.
- La ambientació es farà amb unes bases sonores previament gravades i amb FX en directe.
- Els sons trensmetràn diferents estats que aniràn intercalant-se progresivament.
Qué valores son los de Artelia? Definirlos para que el resultado tenga una coherencia en si mismo.
ResponderEliminarConoceis el proyecto freesound? es un banco común de sonidos formado por las colaboracciones voluntarias de sus autores. De tal forma que podéis tomar audios de la web, con el único requesito de informar de la fuente freesound de donde los sacasteis.
Archivo virtual al que también podeis subir vuestros propios sonidos. Sonidos, que no canciones...
Paulas*
Se me olvidó la web, igual os puede ser útil.
ResponderEliminarhttp://www.freesound.org/
Queremos hacer como 4 grupos de ambientacion
ResponderEliminarque podria ser: -oceano (aZUL)
-playa (azul)
-parque (juego)
-infancia (juego)
y con cada uno hacer una ambientación correspondiente.
Pd: muy buena la pagina thanks
ResponderEliminarAclariu-nos el que signifiquen i com es creen aquests quatre grups d'ambientació, per dijous els vostres companys us han d'haver respost.
ResponderEliminarAmb una ambientació no seria suficient?
En aquesta intervenció també estaria la idea de la xarxa que proposava el Quim no?
ResponderEliminarI aquesta ambientació que es faria en algun moment de l'exposició,o en alguna estoneta?
Per cert, si la feu bé, molará molt !
Íngrid Llop
(Rut Carballa Ana Gonzalez)
ResponderEliminarHem pensat que podriam modificar l'espai interior cobrint de paper (blanc) un dels panels de la sala d'exposicions (només per devant).
I posar al terra un cistell amb 4 o 5 takers blaus perque la gent que vingui a veure l'exposició puegui deixar un comentari o el que vulgui.
A veure que us sembla.
no es suficient, d'acord? doncs ARTELIA NO TE UN SOL SIGNIFICAT!!
ResponderEliminarSergi & Aniol
Es que no acabo d'entendre com estructurareu quatre ambients acustics aniran alhora? No quedara una batibull? O es que van succesiu, em sembla molt bé que siguin quatre, per demostrar aquesta no unicitat.
ResponderEliminarRut y Ana, queda que relacioneis la propuesta con el espacio en el que la estais planteando. Que en vuestro caso, es el espacio expositivo, qué implica esta propuesta en ese lugar en concreto?
ResponderEliminarQué es lo que puede hacer interesante a los espectadores el participar en ella?
El espacio es expositivo, si. Y creo que a la gente le puede interesar dejar algo en la expo porke asi también sentirá que forma parte de la obra, ke se ha implicado mas profundamente, sobretodo a los padres y familiares de los ke estamos en el artistico y eso.
ResponderEliminarNo ha de dejar una opinion necesariamente, tambien pueden garabatear un dibujo, o lo que se les ocurra.
Y el panel se kedaria al lado de los otros, en la planta de abajo de la expo donde se cuelgan los cuadros grandes de dibujo artistico, para que despues de verlos tambien puedan ellos participar en hacer algo, o podemos proponer de en vez de hacer un mural con opiniones o dibujos, hacer un dibujo multitudinario, que cada uno ke kiera despues de ver los cuadros dibuje una parte yel siguiente lo continue y asi. ¿que os parece?
(Rut. C)
hola!!
ResponderEliminarla idea de la xarxa en mig de la sala penjada es bonisima i interesant, treballeu altres a més d'aquesta i endevant!
pepo_
La idea es que cada persona que entre coja un taker o un rotulador y pinte una parte del mural haciendo un "cadaver exquisito" a partir de las ideas ke les provoquen los otros cuadros de la exposición previamente vistos por la gente. Asi podran formar parte de la exposición sin jerarquizar. Pondriamos un cordel o alfgo asi a los takers para que no puedan pintar otras obras.
ResponderEliminar(Rut C y Ana G)
Rut i Ana, recordeu formular un esbós final o fotomuntatge de la vostre proposta, ja que en general la vam torbar interessant.
ResponderEliminarja esta una demostració de la ambientació acustica
ResponderEliminarhttp://www.youtube.com/watch?v=X75HukZbL24
Ei Atenna warriors, el tema és bonissim! Seguiu així
ResponderEliminarEi, he fet una maqueta amb com quedaria el nostre projete, no he penjat cap foto perque no tinc cap foto de l'espai cultural, suposo que amb la maqueta ja s'enten oi??
ResponderEliminarI les intruccions de les ke va parlar la mamen per penjar al costat del panel.
Rut C.
Després de molt esforç i dedicació al nostre projecte d'iluminació interior acabem de penjar la nostre proposta, eperem que us agradi!!! x)
ResponderEliminarDani&Jose...
m'heu robat les fotuuss del fotomuntatge jajaja
ResponderEliminarpro tot i aixi, esta molt ben pensat.. ^^
Dani&Jose, necesitamos ver las diferentes pruebas de como conseguir la luz azul. En vuestro caso el fotomontaje y esa explicación no es suficiente pues no se ve del todo claro. Realmente con acetato y pinocho se puede cambiar la luz a la intensidad que planteais en el fotomontaje? que por cierto la ambientación es bastante interesante.
ResponderEliminarSERGI & ANIOL
ResponderEliminarAMBIENTACIÓ ACÚSTICA:
La nostra proposta tracta d’ambientar l’espai en quatre atmosferes produïdes a partir de senyals acústiques. Aquestes senyals poden ser tant sons digitals produïts per ordinador, com sons gravats de la realitat. Nosaltres necessitem per dur a terme la nostra proposta l’espai on trobem l’equip de so de la sala. Nosaltres portarem tot l’equip, l’únic que necessitem són 2 taules (grans) per posar l’equip.
Ocean sound: és una base formada a partir d’un conjunt de sons atonals, és a dir, sense notes determinades que creen una atmosfera profunda intentant representar l’espai interior de l’oceà.
Està composta de quatre samplers diferenciats.
1. base harmònica a partir d’uns strings amb molt feedback i molta reverberació que es manté durant tota la composició.
2. un instrument percudit amb molt delay que crea un efecte de rebot. Aquest efecte es repeteix de manera aleatòria creant una atmosfera inestable però a la vegada confortable, és a dir, que està en continu canvi
3. Efecte sonor que recorda a bombolles, amb una presencia molt subtil que apareix de forma poc repetida.
4. El quart efecte és un sonar semblant al d’un submarí que està posat per recordar a aspectes que relacionen l’home amb l’Oceà. Aquest efecte també té una presencia molt subtil com l’anterior, ja que són detalls que creen amb els demés una atmosfera, és a dir, un espai amb diferents elements que el conformen.
Infantesa: És un fil musical que pretén plasmar els sentiments propers al joc i a la infantesa, com la eufòria, la il•lusió, la maternitat i en general els bons sentiments que es viuen des de petit. Aquesta composició està dividida en quatre parts. La primera part és un crescendo d’strings amb un arpegi de fons. Arribat al punt d’estabilització de volums entra la segona part, un pont que fa d’enllaç entre la primera i la tercera part. Aquesta segona part té un so més brillant que ens ajuda a introduir-nos cap a la tercera part de manera progressiva i reforçant aquesta progressió amb un redoble de timbales que ens marca el punt àlgic, que és la tercera part. La tercera part és el moment d’eufòria i el sentiment d’il•lusió remarcat.
Parc: Es tracta d’una base musical que pretén representar l’espai d’un parc, i tot el que es relaciona amb aquest espai, lleure, naturalesa, innocència, etc... Per representar aquest espai aparti de senyals acústiques hem fet una base harmònica molt simple amb tons que no es desmarquen de la triada de Do major. Sobre aquesta base hem anat incorporant diferents efectes sonors indeterminats que generen una sensació d’espai ampli deixant anar lleugers tocs d’atenció durant la peça musical. Per acabar de generar aquesta relació amb l’espai Parc/natura hem introduït sons que podem reconèixer i que ens creen una imatge mental d’aquest espai, gràcies a la nostra familarització amb ells. Podem reconèixer sons com el piular dels ocells, crits i rialles d’infants jugant, el sò d’un gronxador o el d’una pala gratant la sorra.